Belt Schutsloot PrivéVaartocht 23 augustus 2020

Zondagochtend op weg naar Belt-Schutsloot waar schipper Cor en zijn vrouw Bep ons vooraf de locatie van hun motorboot Thister hadden doorgegeven met een Whatsapp-berichtje….
Gaat dit goedkomen…. Dwars door Zwartsluis ineens in the middle of nowhere via boerenlandweggetjes en geen water in het zicht…ja alleen regenwater wat met bakken tegelijk uit de lucht viel…

Maar daar lag Thister afgemeerd en de bemanning was de laatste voorbereidingen aan het treffen. Na een rondleiding kregen we 1 van de vele bakjes thee met een lekkere koek en namen we de route door. Via Belt-Schutsloot over de Arembergergracht naar Belterwijde, de Beulakerwijde, Wetering, Kalenberg en als rustpunt Ossenzijl voor een lunch en dan weer dezelfde route terug.
Op het moment van varen werd het droog en scheen zelfs af en toe het zonnetje dus konden we ook genieten op het voordek van de boot. Af en toe weer even schuilen voor een klein buitje, maar ook binnen was het goed vertoeven met de prachtige verhalen van Cor over zijn werkverleden als baggeraar en alle reizen die ze samen gemaakt hebben met Thister.

In Ossenzijl een pauze met als lunch het befaamde broodje Mac Bep. Na terugkeer in Belt-Schutsloot nog nageborreld met een glaasje rose en een watertje. Van begin tot eind tot in de puntjes verwend. 
Wat een prachtige dag, wat is Nederland mooi en wat zijn Cor en Bep lieve, warme mensen. Super dat zij dit doen en zich belangeloos inzetten voor stichting VaarKracht. Een dag vol indrukken en relaxen was fantastisch! 1000 maal dank voor Cor en Bep, zo’n vaardag gunnen we iedereen en in het bijzonder samen met Cor en Bep!  Het was geweldig, wij hebben genoten!    Rens en Denice

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!