Belt-Schutsloot GroepsVaartocht in Brederwiede 6 juni 2015

Belt-Schutsloot was bij velen een onbekend dorpje ergens in Overijssel. De navigator leidde je door een prachtig Hollands landschap en dan stond je plotseling voor restaurant De Belt aan de Arembergergracht. De deelnemers werden ontvangen op een zonnig terras waarbij aan de kade circa 15 sloepen lagen.
IMG_1016a (Small)
De stemming kwam er direct in, zowel bij schippers als deelnemers.
De deelnemers kregen één van de mooie sloepen toegewezen en toen was het instappen en varen.
Het was een prachtige route, zeker voor hen die van het Nederlandse landschap houden.
IMG_1231a (Small)IMG_0690a (Small)
De smalle slootjes werden afgewisseld met meren zoals de Belter- en Beulakkerwijde, omzoomd met rietlandschap en pittoreske, bruggetjes en boerderijtjes.
In de middag arriveerden de sloepen in Giethoorn en voeren in een haventje waar een prachtige catering was opgesteld.
IMG_0411a (Small)IMG_1027a (Small)
Even lekker eten en de belevenissen uitwisselen. Vervolgens doorvaren naar het eindpunt, met onderweg als verrassing een ijsje. Om circa vier uur waren allen weer bij het eindpunt en werd de vaardag met een hapje en drankje afgesloten.
Deze GroepsVaartocht werd georganiseerd door HavenTeam Beltschusloot met ondersteuning van HavenTeam Kampen. Meerdere regionale bedrijven hebben deze groepsVaartocht gesponsord en mogelijk gemaakt.

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!

X