Amsterdam met voormalige mijnenveger Mahu M880 2 oktober 2019

Op woensdag 2 oktober voeren we met een gasten van VaarKracht met de MAHU uit de IJHAVEN in Amsterdam.  Rond half elf arriveerden de gasten en dronken we met de VaarKracht vrijwilligers en de vrijwilligers van de MAHU gezellig met elkaar koffie. De MAHA had voor heerlijke verse cakes gezorgd.  Tevens had de bemanning van de MAHU een zeil gespannen zodat we heerlijk droog konden zitten.

Toen we de haven uitvoeren hadden we een geweldig uitzicht op de IJhaven en de bedrijvigheid daaromheen.  We hadden lichte regen maar dat mocht de pret aan boord niet drukken. Er werd gezellig gekletst en rondgelopen op het schip. De bemanning was enthousiast en gaf veel uitleg over de historie van het schip. De MAHU is varend erfgoed van de Koninklijke Marine en heeft een rijke historie… Richting Pampus klaarde het weer op en iedereen genoot van een plek uit de wind en in de zon. De bemanning had inmiddels ook een heater opgehangen zodat het ook nog wat warm werd onder het zeil.

Na Pampus zijn we door gevaren naar Marken de zon scheen volop het Paard van Marken stond er mooi bij het uitzicht was schitterend met die zon en wolken die elkaar afwisselende.

Tussentijds hebben we van de sandwich lunch genoten met vers fruit, lekker onder het zeil met de heater aan. Na de lunch kon met benedendeks een sleutelhanger graveren dat was een hele leuke afwisseling.

Tegen half vier waren we terug in de IJHAVEN en hebben we aan boord met de gasten en bemanning die overigens ook vrijwilliger zijn een wijntje en een nootje genuttigd.

Ondanks het weer was het een zeer geslaagde dag op een geweldig schip.

Heidi, vrijwilliger

We danken de crew van de Mahu M880 voor de zeer gastvrije en vriendelijke medewerking en het mogen meevaren.

Kijk ook op Facebook.

 

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!