Huizen VrijwilligersBijeenkomst 10 december 2016

Het VaarSeizoen 2016 is dan toch echt teneinde. De laatste GroepsVaartocht was 7 december in Amsterdam en de laatste PrivéVaartocht was zaterdag 2 december.

Het was een lang maar heel mooi VaarSeizoen aldus Robert Rust die de vrijwilligers op deze informele bijeenkomst even toesprak.
Bij de oprichting van VaarKracht was het beschikbaar zijn van schepen een prioriteit. Toen er voldoende deelnemende schepen waren, werd het accent op de bekendheid van VaarKracht gelegd. De komende periode worden de vrijwilligers heel belangrijk. Met het groeiend aantal GroepsVaartochten moeten we vroegtijdig weten welke vrijwilligers deelnemen. Ook moeten de vrijwilligers weten wat van hen verwacht wordt. Hiertoe zijn notities geschreven die op de website staan, bv. het VrijwilligersBeleid.

VaarKracht dankt de circa dertig vrijwilligers die als lid van het ServiceTeam de GroepsVaartochten hebben bemand. Speciale dank aan Caroline en Lilian die de contacten naar de zorginstellingen hebben verzorgd; Margo die het schepenbestand heeft onderhouden; Meriam die de fotografie voor de gasten heeft verzorgd; Rolien die aan de presentaties bij Serviceclubs heeft deelgenomen en natuurlijk Willemijn die vele uren per week de aanmeldingen van de gasten heeft begeleid.

Inmiddels staan er al meerdere GroepsVaartochten op de VaarKalender en was men in de gelegenheid om zich als vrijwilliger aan te melden. Het was een gezellig samenzijn waarbij ook enkele nieuwe vrijwilligers een warm welkom werd geheten en hebben kunnen sfeerproeven. 
Wij kijken uit naar 2017!

 

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!