Voor wie

VaarKracht biedt een nautische belevenis aan mensen die leven met kanker. Mensen die de vreselijke diagnose net hebben gekregen en in afwachting zijn van het behandelplan. Mensen die al verder zijn of zelfs aan het eind van het behandelingsproces. En mensen die nauw verbonden zijn met een geliefde met kanker. Dat kunnen de partner of kinderen zijn, ouders, gouden buren, familie, verzorgers en vrienden.

De diagnose kanker heeft enorme gevolgen op de zekerheid van uw bestaan. Behalve de onzekerheid omtrent levensverwachting, vinden er ook ingrijpende veranderingen plaats op het gebied van uw studie, werk, relaties en andere (praktische) zaken.  U en uw naasten moeten alle zeilen bijzetten om op een zo goed mogelijke manier aansluiting te behouden met uw directe woon- en werkomgeving en de maatschappij.

Voor u en uw naasten is een dagje uitwaaien een zeer waardevolle bijdrage in het hervinden en behouden van eigenwaarde en van sociale betrokkenheid.  De ontmoeting met lotgenoten en het onderling uitwisselen van ervaringen geeft u energie en kracht om de toekomst weer aan te kunnen.
Welkom aan boord!

Van sloep tot driemaster 

VaarKracht biedt aan om een paar uurtjes tot een hele dag, mee te varen op een zeilschip of motorboot. Dank zij de belangeloze inzet van schippers en enthousiaste haventeams door het hele land, is het mogelijk te kiezen uit een grote vloot van schepen, uiteenlopend van een leuke sloep of klein jacht tot een botter, tjalk of stoere driemaster. Ook wie niet het water op wil of kan, maar toch nautische wensen heeft, proberen wij langs de waterkant een paar heerlijke uren afleiding te bezorgen.

Los van de mallemolen

Samen met de schipper, de crew en enkele dierbaren komt de patiënt los van de mallemolen van medische controles, onderzoeken en uitslagen. Onder het motto ‘Even een moment geen kankerpatiënt’ heerlijk uitwaaien. Gedachten verzetten. Misschien een goed gesprek. De toekomst weer aankunnen. 

Ontspannen op het water 

Er zijn tal van initiatieven die kankerpatiënten steunen. Vele verbinden zich aan sport en inspanning. Doelen die vooral fysiek gericht zijn, zoals fietsen, rennen, wandelen en dergelijke. Het verblijf op het water met je dierbaren is vooral gericht op het vinden van ontspanning, rust en herbezinning. Als het even kan ook onbekommerd plezier maken! Vele mensen, vinden innerlijke rust op het water. Water, de horizon, de ruimte geven ontspanning van waaruit ideeën en plannen gemaakt kunnen worden.

Herpakken

Samen met dierbaren praat je over je gedachten, maak je voorstellingen en plannen en kun je je herpakken om samen met je omgeving de toekomst aan te gaan.

Met hoevelen wilt u varen? 

Het aantal gasten dat we aan boord kunnen ontvangen is afhankelijk van de grootte en comfort van het schip.
Bij PrivéVaartochten gaan wij uit van een gezin, of gezelschap van vier tot maximaal zes personen.
Bij de GroepsVaartochten is het aantal personen variabel.
Het aantal personen staat aangegeven op de uitnodiging, respectievelijk het VaarProgramma.

 PrivéVaartocht 

Een PrivéVaartocht is bedoeld om in intieme sfeer, met klein gezelschap een dag op het water te beleven. U vaart met uw partner, kinderen, familie, goede buren of vrienden. Het kan ook uw professionele mantelzorger zijn. Lees meer

GroepsVaartocht 

Een GroepsVaartocht is met meerdere personen die u wellicht nog niet kent. Het is zeker leuk en gezellig om met een ander (lotgenoten) een paar uurtjes op het water te zijn en ervaringen en ideeen uit te wisselen.  Lees meer

Zijn er kosten? Nee! 

Aan de PrivéVaartocht en deelname aan de GroepsVaartocht zijn voor de gasten geen kosten verbonden. De kosten worden gedragen door de schippers en door de donateurs en sponsoren van VaarKracht.
Om dit vol te houden, ontvangt VaarKracht graag donaties en sponsorgelden. Ligt het binnen uw mogelijkheden, dan stellen wij een donatie zeer op prijs.
 

 [su_button url=”http://www.vaarkracht.nl/contact” background=”#ef8f2d” size=”5]Contact[/su_button]